50.000ste bezoeker China-tentoonstelling Villa Zapakara
11 Jun 2014, 14:00
foto
Kinderen tijdens scholenbezoek. (Foto: Villa Zapakara)


Villa Zapakara verwelkomt vrijdag haar vijftigduizendste bezoeker. Deze nieuwe mijlpaal wordt bereikt tijdens een van de schoolbezoeken.
Villa Zapakara viert eind dit jaar het eerste lustrum. Na de Ghana- en de India-tentoonstelling weten steeds meer kinderen en ook volwassenen de weg naar het kindermuseum te vinden. De tentoonstelling over het Ghanese Ashantirijk trok 17.000 bezoekers, terwijl de teller aan het eind van de India-tentoonstelling op 22.000 bezoekers stond. En nu dan de mijlpaal van 50.000 bezoekers in totaal.
Met de tentoonstelling over China die in augustus vorig jaar van start ging, wordt dat aantal ruimschoots overtroffen. De huidige interactieve tentoonstelling gaat over ‘Qi’, de levenskracht die door alles en iedereen heen stroomt. ‘De Qi van China’ is tot mei 2015 volgeboekt met schoolklassen.

Ernst Noorman, zaakgelastigde van de Nederlandse Ambassade, zal op vrijdag 13 juni aanwezig zijn bij Villa Zapakara en meelopen met de kinderen tijdens de tour. Noorman zal dan een toost uitbrengen en taart aansnijden omdat zich onder de schoolkinderen de 50.000ste bezoeker van de tentoonstelling bevindt.
Dakaya Lenz, inhoudelijk directeur van Villa Zapakara, kan zo’n aantal soms nauwelijks bevatten: ‘Als je bedenkt hoeveel kinderen met kennis over verschillende culturen al de poort van Villa Zapakara uit zijn gelopen... Ik geloof dat we daar best een beetje trots op mogen zijn.’


Eigen ‘Qi’ ontdekken
Tijdens ‘De Qi van China’ tentoonstelling kunnen kinderen zich anderhalf uur verplaatsen in de dagelijkse omgeving van hun leeftijdsgenoten in China. De opzet is dat ze hun eigen ‘Qi’ ontdekken. Ze halen bijvoorbeeld nieuwe kracht en inspiratie uit het zelf vervaardigen van paraplu’s in een speciale fabriek, maken een sprong op het Qi-kussen en bezoeken het theehuis om volgens de eeuwenoude Chinese traditie thee te bereiden en te drinken.

Aan het eind van elke tentoonstelling volgt een climax. Dan gaat elke bezoeker aan tafel in het Chinese restaurant 'Draak in de wolken'. Na afloop krijgen de kinderen een Qi-diploma, omdat zij tijdens de tentoonstelling Qi hebben verzameld. Dit certificaat mogen zij in de klas een plekje geven.
Op zaterdagen kunnen kinderen ook buiten schooltijd in het kindermuseum terecht voor de ‘Qi van China’-tentoonstelling en verschillende Chinese workshops. Op doordeweekse dagen biedt Villa Zapakara ‘s middags naschoolse opvang.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May