'VOGel' ter ondersteuning van politiek actieve vrouwen
10 Jun 2014, 22:00
foto
Vrouwen bezig met de voorbereidingen van het kinderopvangproject van de PL.


Ter ondersteuning van vrouwen die actief willen meedoen aan de politiek, heeft de Pertjajah Luhur (PL) een project Vergaderopvang op Locatie (VOGel) geïnitieerd. Vrouwelijke én mannelijke partijleden en -sympathisanten kunnen binnenkort hun kinderen in veilige handen achterlaten bij opvangmoeders in het partijcentrum te Beekhuizen, wanneer zij er vergaderen.

Abigail, Lie A Kwie, hoofdbestuurslid van PL tevens initiatiefneemster van dit project, verzekert dat de opvangmoeders over de nodige deskundigheid en kwalificaties beschikken. Zij zegt dat de PL hard werkt om de belangen van het volk te behartigen, en daarbij als motto heeft 'samen werken is samen winnen', wat terug te vinden is in de oorspronkelijke basisfilosofie van de partij over 'gotong royong'.

Het beleid van de partij is onder andere gericht op het streven ter verhoging van gelijkwaardigheid en rechtvaardigheid voor elke burger binnen de samenleving. Om dit te verwezenlijken is er één gedachte, één gemeenschappelijk doel, één streven en daarbij komen de bijbehorende offers die gemaakt worden door de partijleden (interne structuren). “Een van de offers is het zorgen voor de opvang van hun kinderen als mensen hun krachten moeten geven om onder andere te vergaderen. Met het oog op de komende verkiezingen is er een initiatief genomen om te voorzien in die behoefte,” geeft Lie A Kwie de achterliggende gedachte voor dit project weer.

Zij stelt dat het verhogen van de actieve participatie van de vrouwen binnen PL alleen kan door ook de nodige randvoorwaarden te creëren. Lie A Kwie zegt dat in de visie van de partij is opgenomen dat de DNA-, DR– en RR–lijsten zijn samengesteld volgens het 50/50 participatiebeginsel: 50% mannen en 50% vrouwen participeren op bestuurlijk niveau om het land samen te besturen en tot ontwikkeling te brengen. Het streven is er op gericht deze maand nog de opvang een feit te laten zijn.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May