Voetbalcoach-training in nieuw jasje
10 Jun 2014, 14:00
foto


Bij de nieuwe cursus coach trainer A-voetbal staan de docenten niet centraal, maar de cursisten. De opleiding is in een nieuw jasje gestoken en verschilt “wezenlijk” met de voorgaande opleidingen. De cursus van de Stichting Instituut Sportopleidingen (Siso) start volgend maand.

In de nieuwe opzet zullen de bijeenkomsten het karakter hebben van workshops en zal het aantal “aanzienlijk minder zijn dan voorheen,” zegt de stichting. Alle opdrachten die de cursist krijgt, worden met een zelfreflectie afgesloten. De opdrachten worden verwerkt in een portfolio die aan het eind van de cursus wordt beoordeeld door deskundigen.

De cursus omvat coachen van wedstrijden, analyseren en zorgvuldig opslaan. Het is de bedoeling dat de cursist competentiegericht wordt opgeleid. Aan het eind van de opleiding moet de cursist ook geschoold zijn in het geven van trainingen, begeleiden en leer- en burgerschapscompetenties. De cursus wordt afgesloten met een ‘Proeve van Bekwaamheid’ in het geven van trainingen.

Er is ruim de tijd genomen om deze cursus op te starten, zegt de stichting. “Het opleidingsinstituut heeft op de eerste plaats de belangstellenden voldoende tijd gegeven, om na het behalen van hun B-diploma genoeg praktijkervaring op te doen.” Personen met een coach trainer B of TC II-diploma kunnen zich opgeven voor de training.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May