Geen consequentie als Suralco geen olie koopt van Staatsolie
10 Jun 2014, 02:00
foto
Marc Waaldijk, algemeen directeur Staatsolie.


De afname van bijkans 30 procent van de olieproductie door Suralco van Staatsolie, hoeft niet aangemerkt te worden als een probleem in het geval de aluinaardeproductie fors wordt verminderd of in het ergste geval compleet stopt. Staatsolie-directeur Marc Waaldijk zegt dat de 30 procent afname, snel en heel makkelijk aan andere afnemers kan worden verkocht. “We zijn wel partners en loopt er een pijplijn van Staatsolie naar de Suralco, maar met de situatie nu hoeft die afname niet aangemerkt te worden als een probleem voor Staatsolie”, zegt Waaldijk.

Waaldijk benadrukt dat zowel Staatsolie, de overheid, maar ook Suralco er rekening mee moeten houden dat elke ontwikkeling consequenties heeft. “Maar voor ons als bedrijf is dit geen grote consequentie”, stelt de Staatsolie-topman. Volgens Waaldijk brengt ook deze situatie tal van mogelijkheden voor Suriname met zich mee. Bij zijn benadering tijdens de gesprekken die gehouden worden door een parlementaire commissie in de kwestie Suralco, zegt Waaldijk te hebben aangegeven dat vooral moet worden gekeken naar wat goed is voor Suriname. “We zullen vooral elkaar moeten ondersteunen en proberen wat we ook besluiten, het goed te doen”, meent de Staatsolie-directeur.

Aan de ontwikkeling in de mijnbouwindustrie zal op een gegeven moment een eind komen, concludeert Waaldijk. “Goud is kortstondiger en bauxiet gaat iets langer mee. Belangrijk is dat je, je er op moet voorbereiden hoe je verder gaat als het ophoudt. Als land moet je daarmee bezig zijn, zodat je zorgt dat de effecten niet nadelig zijn”, zegt Waaldijk.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May