Verdachte maakt gebruik van zwijgrecht
06 Jun 2014, 06:00
foto


Officier van justitie, Duncan Nanhoe, voerde op de rechtszitting donderdag aan dat de verdachte Donovan C. samen met Jurgen S. een beroving heeft gepleegd. Een derde verdachte in deze zaak, Eric N., was de chauffeur die een rit gereden had. Nanhoe merkte op dat de verdachte positief herkend is.

Ook voerde de officier aan dat Donovan C. bij het zien van de politie, de benen nam. Ook de medeverdachte Eric N. had eerder verklaard dat hij de verdachte gereden had. Nadat de verdachte terugkwam in het voertuig merkte Eric N. op dat hij een portemonnee bij zich had. Ook het dolkmes zag Eric N.

Nanhoe hield Donovan C. voor dat een van de benadeelden hem zijdelings zag toen hij zijn zwarte masker afdeed. Hij werd daarna positief herkend. Donovan C. had geen vuurwapen bij zich, maar wel een dolkmes. Dit mes valt ook onder de Vuurwapenwet.

De verdachte blijft zich houden aan zijn zwijgrecht. Donovan C. zou samen met Jurgen S. een sloperij binnen zijn gestapt en de eigenaar op klaarlichte dag hebben beroofd. Toen de beroving plaatsvond, was er een klant in de zaak. De benadeelden en de klant zijn al eerder op de rechtszitting gehoord. Op 3juli zal deze zaak verder behandeld worden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May