Aziz Ahmohamed: 'Ik ben aan de dood ontsnapt'
05 Jun 2014, 08:00
foto


Galied Aziz Ahmohamed, de man die aangifte deed op 10 mei tegen de ondernemer Ewald Thakoerdien voor ontvoering en zware mishandeling, zegt aan Starnieuws dat hij aan de dood ontsnapt is. Volgens het slachtoffer is hij mishandeld en bedreigd met vuistvuurwapens. Naast Thakoerdien waren er nog vier andere mannen aanwezig die in opdracht van de ondernemer handelden.

Aziz Ahmohamed vertelt dat hij op 10 mei gebeld werd door de ondernemer om laswerkzaamheden voor hem uit te voeren op Lelydorp. Daar aangekomen, bleek dat niet alle materiaal aanwezig was. De twee mannen die hem opgehaald hadden, brachten hem naar de woning van de ondernemer aan de Welgedacht A weg. Daar aangekomen moest hij naar de bovenverdieping waar Thakoerdien op hem wachtte met nog vier andere mannen. “Laat het werk aan een kant. Wij gaan over iets anders praten. Waarmee ben jij bezig? Ben ik dood dat jij als vader getuigt bij het huwelijk van mijn zoon? Je bent vader gaan spelen”, schreeuwde Thakoerdien tegen mij.

Volgens het slachtoffer moest hij de zwager van Thakoerdien bellen en hem vragen om bij de zandput van de ondernemer te komen te Helena Christina. Aziz Ahmohamed weigerde dit. De zwager van Thakoerdien is een zeer goede vriend van hem. De eerste klap kreeg hij van Thakoerdien. Daarna werd hij geslagen en hielden zij vuistvuurwapens tegen zijn hoofd. Hij werkte toen mee en belde de zwager op. Hij moest de zwager voorhouden dat hij autopech had.

Hij moest samen met Thakoerdien en nog twee anderen instappen in een groene Prado. Zij reden naar hun bestemming, maar bleek dat de zwager er nog niet was. De zwager had hem gebeld en Aziz Amohamed gaf hem opzettelijk een verkeerd adres op. Intussen waren er al drie politiewagens bij de woning van het slachtoffer. Zijn vrouw had de politie ingeschakeld en had hen al ingelicht. De zoon van Thakoerdien, Imraan, had volgens Aziz Ahmohamed alles gezien en dit doorgespeeld aan de vrouw van het slachtoffer. Thakoerdien kwam hierachter en gaf zijn mannen de opdracht om van locatie te veranderen. Bij een drempel zag Aziz Ahmohamed kans om uit de auto te springen. De politie heeft later de twee mannen aangehouden. Zij hebben aangegeven dat zij in opdracht van Thakoerdien gewerkt hebben.

“Ik werd vervoerd naar de Spoed Eisende Hulp. Drie tanden van mij schudden nog steeds. Daarna plaste ik bloed. Ik heb alles zelf bekostigd. Als ze mij niet hadden mishandeld, hoe ben ik dan bij de EHBO beland? Ik ben erg ontevreden, want na twaalf dagen is Thakoerdien in vrijheid gesteld. En dit, terwijl ik nog steeds wacht om naar het parket te gaan. Ik voel mij erg onveilig. Naast mij hebben ook een vrouw en een man aangifte van mishandeling tegen de ondernemer gedaan. Ik ben niet de enige en toch loopt deze man op vrije voeten”, stelt Aziz Ahmohamed.

Wanita Ramnath

In deel drie komt de ex-vrouw van Thakoerdien, Siene Thakoerdien, aan het woord.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May