Sint Ferdinandschool geeft aanzet tot uitbreiding klaslokalen
02 Jun 2014, 16:00
foto
Twee leerlingen van de Sint Ferdinandschool verrichten de officiële eerstesteenlegging met assistentie van de bouwvakkers.


Op de Sint Ferdinandschool te Para is vandaag de eerste steen gelegd voor de bouw van vier extra lokalen. In deze lokalen zullen twee vijfde klassen, een muzieklokaal en een mediatheek worden gehuisvest.

De middelen zijn onder andere verkregen uit fondswerving en bijdragen van ouders. In zijn toespraak bedankte schoolleider Peter Draaibas ook Raymond Sapoen, die mede als ex-leerling van de school een wezenlijke bijdrage heeft geleverd aan de realisatie van dit project.
Bij de eerstesteenlegging vanmorgen toonde directeur Ricardo Kensmil van het RKBO zich bijzonder verheugd over dit initiatief en zegde onmiddellijk een financiële ondersteuning van SRD 15.000 toe.

Leerlingen, leerkrachten en ouders hebben het afgelopen weekend vrijwel volledig besteed aan de voorbereidingen voor de eerstesteenlegging. De kosten voor deze uitbreiding zijn geraamd op meer dan SRD 100.000. Een commissie van de school zorgt ervoor dat indien er financiële middelen binnen zijn, gelijk materiaal wordt aangekocht. Schoolleider Draaibas zei dat de school geen geld heeft, maar niet wilde wachten op de overheid om te beginnen met de bouw. Het gebouw waarin de twee vijfde klassen voorheen gehuisvest waren, is vrijwel volledig vervallen, waardoor de schoolleiding genoodzaakt was deze leerlingen in de andere, reeds bestaande en bezette lokalen, te huisvesten. Dat gaat ten koste van de prestaties van de leerlingen.

Het streven is er op gericht om op 4 november, wanneer de school 85 jaar bestaat, de vier lokalen af te hebben. Echter is dit geheel afhankelijk van de financiële middelen. Volgens Sapoen is de harde afspraak dat bij de opening van het nieuwe schooljaar in elk geval de lokalen voor de twee vijfde klassen af zijn. Hij is blij dat ouders en bedrijven in die woonomgeving reeds gevolg hebben gegeven op de oproep bij te dragen, maar hoopt dat er nog meer personen en instanties zich aanmelden. Bij dit project wordt ook gebruik gemaakt van het gotongroyong-systeem, waarbij samen dingen worden gedaan en zoveel mogelijk mensen worden betrokken een handje te helpen, zonder dat iemand daar een cent voor vraagt. “Eén steen per persoon is meer dan mooi, als iedereen letterlijk een steentje bijdraagt, kunnen we in oktober twee nieuwe lokalen openen voor onze schooljeugd,” stelt Sapoen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May