Pater Toon vervangt emeritus bisschop De Bekker
01 Jun 2014, 14:00
foto
Pater Toon (archieffoto RNW)


Pater Antonius (Toon) te Dorsthorst is door de paus benoemd tot Apostolisch Administrator met alle rechten die eigen zijn aan het ambt van bisschop, behoudens het wijdingsambt. "Gaarne wil ik u berichten dat gisteren 31 mei 2014, ik afstand heb gedaan van het ambt van bisschop van Paramaribo, daar ik eind april 75 jaar was geworden. De paus heeft mijn ontslag aanvaard", meldt emeritus bisschop Wilhelmus de Bekker aan al zijn vrienden en kennissen in een email.

Het protocol van afstand nemen en aanvaarden hebben De Bekker en Te Dorsthorst ondertekend rond 8.15 uur zaterdag. Hiermede was de weg vrij voor Te Dorsthorst om zijn ambt uit te oefenen. "Onmiddellijk benoemde hij als Vicaris-generaal de eerwaarde heer Karel Choennie en als Bisschoppelijk vicaris de eerwaarde heer Esteban Kross. Hiermede was een eind gekomen aan negen en een halfjaar bisschopsambt van Mgr. de Bekker".

De Bekker bedankte iedereen die hem heeft bijgestaan om zijn werk te doen. "Ik bedank ook jullie voor je persoonlijke en ambtelijke inzet, voor je vriendschap en loyaliteit. Moge God ons verder leiden op onze weg naar Hem toe. Allen bedankt en Gods zegen", schrijft de emeritus bisschop.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May