Penitentiaire ambtenaren gebelgd over strafmaatregelen
30 May 2014, 15:00
foto


De penitentiaire ambtenaren (pa’s) hebben vandaag weer niet gewerkt. Ze zijn vanmorgen in vergadering bijeen geweest om de ‘rancuneuze’ maatregelen van de korpsleiding te bespreken.

Per brief is aan alle wachtcommandanten meegedeeld dat de pa’s die hebben meegedaan met de staking van de Bond Penitentiaire Ambtenaren in Suriname (BPAS) geen overwerk meer mogen verrichten. “Ook al wordt het steeds ontkend, er is duidelijk sprake van rancune,” zegt bestuurslid Aniel Ramharak aan Starnieuws.

De leden hebben op de vergadering vanmorgen duidelijk aangegeven dat ze dit niet pikken en gebelgd zijn. De gemoederen waren zo verhit dat er zelfs leden waren die weer in actie wilden gaan. Ze vragen zich af dat als de minister van Justitie en Politie beweert dat er geen conflict is tussen het ministerie en de bond, hij de maatregelen niet terugdraait.

De wachtcommandanten hebben zwart op wit de opdracht gekregen om leden die actie hebben gevoerd niet in te zetten. Ramharak blijft erbij dat de dienstleiding officieel op de hoogte is gesteld van de staking en de dienst keurig is overgedragen.

In het parlement heeft minister Edward Belfort van Justitie en Politie tijdens de begrotingsbehandeling aangegeven dat hij niet op de hoogte is van wat er wordt besproken tussen de presidentiële commissie en de bond. Hij zei dat de bond naar het kabinet van de president is gegaan en er geen conflict bestaat tussen hem en de bond. De bewindsman voegde eraan toe dat hem per brief is gevraagd om geen handelingen te verrichten rond het Korps Penitentiaire Ambtenaren, omdat de presidentiële commissie daarmee bezig is.

“Nu staken legt geen zoden aan de dijk,” heeft het bondsbestuur de leden uitgelegd. Hij heeft hen zover gekregen dat is afgesproken te wachten op de uitspraak van de rechter op 5 juni. De dag na het vonnis, komt de bond weer bij elkaar om de uitspraak te bespreken.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May