Wangsabesari kan niet meegaan met bestuur KTPI
29 May 2014, 02:00
foto
Oesman Wangsabesari


Assembleelid Oesman Wangsabesari, ondervoorzitter van de KTPI, kan niet meegaan met de rest van het bestuur dat vandaag een intentieverklaring tekent met oppositionele partijen. "We kunnen niet in de coalitie zitten en nu een verklaring tekenen met de oppositie. Ook de achterban van KTPI Nieuwe Stijl heeft moeite met deze stap", zegt Wangsabesari om commentaar gevraagd aan Starnieuws.

De politicus heeft intussen verslag gekregen dat de rest van het bestuur voorstander is van samenwerking met de oppositionele partijen. "Ik heb ook rekening te houden met de structuren van KTPI Nieuwe Stijl. Paramaribo heeft zich al tegen de samenwerking uitgesproken. Ik heb met verschillende leden gesproken die liever in de huidige coalitie verder willen gaan", zegt Wangsabesari.

KTPI Nieuwe Stijl zal een formeel standpunt innemen wanneer de intentieverklaring vandaag is getekend. Wangsabesari haalt aan dat de KTPI een minister heeft in deze regering en een onderminister. Diverse toppers uit de partij vervullen belangrijke functies. "Wij hebben afspraken gemaakt en kunnen nu niet een intentieverklaring met de oppositie tekenen", zegt Wangsabesari. Ook al is de samenwerking voor de komende verkiezingen, maar in de politiek kan de betekenis van deze stap niet ontgaan, stelt Wangsabesari. Hij heeft eerder aangekondigd consequenties te zullen verbinden als de KTPI de intentieverklaring tekent.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May