Wangsabesari wil geen intentieverklaring met oppositie
26 May 2014, 13:05
foto
KTPI-ondervoorzitter Oesman Wangsabesari


De ondervoorzitter van de KTPI, parlementariër Oesman Wangsabesari, is niet van plan om de coalitie de rug toe te keren. "Wij hebben een samenwerkingsovereenkomst met de Mega Combinatie tot 2015 en ik blijf loyaal. Ik heb mijn woord gegeven. In een uitnodiging aan de media is aangekondigd dat ook KTPI, die deel uitmaakt van de Mega Combinatie, de intentie tot samenwerking donderdag zal tekenen met de VHP, NPS, SPA, DA'91, BEP en Pertjajah Luhur.

Wangsabesari die de KTPI Nieuwe Stijl heeft opgericht, zegt dat de samenwerking met de Mega Combinatie een kans moet worden gegeven. Hij is nu weer ondervoorzitter van de KTPI en is lid van het dagelijks bestuur. Voordat de intentieverklaring ondertekend wordt, zal deze nog besproken worden in het bestuur. De structurenvergadering van de KTPI heeft het bestuur mandaat gegeven om naar bevind van zaken te handelen. Het bestuur is gemachtigd om een samenwerking aan te gaan met politieke partijen of combinaties.

Soemita heeft gisteravond aan Starnieuws gezegd dat KTPI een overeenkomst heeft tot mei 2015. Nu wordt besloten hoe de samenwerking bij de volgende verkiezing eruit ziet. "Het tekenen van een intentieverklaring is nog geen samenwerkingsovereenkomst", benadrukt Soemita. Wangsabesari vindt dat dit niet zal werken. "Je kan niet in de Mega Combinatie zitten en een met de oppositionele partijen een intentieverklaring tekenen", stelt hij. Wangsabesari zal proberen het bestuur ervan te overtuigen dat de intentieverklaring niet wordt ondertekend. "Indien het toch gebeurt, dan zal ik consequenties moeten verbinden hieraan. Ik kan niet anders. Ook mijn achterban is tegen een samenwerking met de oppositionele partijen", stelt Wangsabesari.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May