Alcoa’s Klaus Kleinfeld is CEO van het jaar
26 May 2014, 05:00
foto
Alcoa's hoogste baas Klaus Kleinfeld


De president van Alcoa, Klaus Kleinfeld, is op de Platts Global Metal Awards ceremonie in London uitgeroepen tot CEO van het jaar 2014. De erkenning is de bekroning van een transformationeel jaar voor Alcoa. De multinational is bezig met een omslag van grondstoffen geconcentreerde naar een gediversifieerde lichtgewicht metalen onderneming.

De beoordelingscriteria voor CEO van het jaar zijn integriteit, leiderschap, daadkracht, strategische visie en gelijkwaardige erkenning. “Ik ben echt vereerd met deze erkenning, terwijl we Alcoa leiden door de grootste transformatie in de recente geschiedenis van het bedrijf,” zei Klaus Kleinfeld. “We zijn bezig Alcoa te transformeren van een grond gedomineerd bedrijf naar een lichtgewicht metalen innovatie leider, die beduidend sterker en beter gepositioneerd is om winstgevende groei te maximaliseren.” Hij voegde eraan toe dat de transformatie alleen mogelijk is door de vindingrijkheid en de passie van de 60.000 Alcoa-medewerkers. “Ik draag deze erkenning van harte op aan hen.”

Alcoa investeert in zijn zeer innovatieve toegevoegde waarde productie en engineering bedrijven om groeimogelijkheden in sterke eindmarkten zoals de automobiel-en luchtvaartsector te bemachtigen. Tegelijkertijd is het bedrijf bezig de kosten voor de grondstoffenindustrie te verlagen, gaat hij ertoe over de dure wereldwijde smeltcapaciteit ter verminderen en/of te sluiten en investeert hij in ’s werelds goedkoopste geïntegreerde aluminium fabriek in Saudi-Arabië. De fabriek in Saudi Arabië heeft de laagste productiekosten ter wereld. De bedrijven met producten met toegevoegde waarde van de Alcoa waren in 2013 goed voor 57% van de omzet. Er is 10% meer winst geboekt dan in 2012.

De Platts-prijzen eren excellentie en prestaties in de wereldwijde metaalindustrie. Award winnaars worden gekozen door een onpartijdig panel van internationale deskundigen met ervaring in regelgeving, corporate leiderschap en financiële prestaties.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May