Kennisoverdracht belangrijk voor SUFOV
26 May 2014, 15:00
foto


De Fotografen Vereniging in Suriname (SUFOV) start op 2 juni met een cursus basisfotografie. Onlangs had men nog een workshop ‘Extend The Flash’ waar 32 cursisten op afkwamen die meer over deze techniek wilden leren om zowel de voor- als achtergrond, scherp en goed zichtbaar te krijgen op de foto. Nu is het dan weer tijd voor een basisfotografie cursus, de tweede voor dit jaar!

Ook dit keer richt men zich op de DSLR-camera bezitters, maar het gebeurt toch vaak dat iemand met een high end camera ertussen zit. Steeds meer mensen zien de noodzaak in van beter of goed leren omgaan met de camera. In de cursus wordt o.a. belicht de camera, de lens, digitale opslag en de flits.
Het bezitten van een goede camera wil nog niet zeggen dat daar dan automatisch goede foto’s uit zullen rollen. Het is daarom van belang dat men zijn of haar camera goed leert kennen, de handleiding ook daadwerkelijk gebruikt en daarnaast regelmatig aan de slag gaat met schieten. Menigeen denkt niet goed na over hoe en waarom een onderwerp geschoten wordt. Men zag iets leuks of interessants en ‘klik’.

Kennis hebben over compositie en de rol van belichting zijn essentieel hierbij. Het maakt daarom ook net even het verschil uit waarom iemand wat langer naar een gepresenteerde foto kijkt die een ‘wow’-effect heeft!
In deze basisfotografie cursus, die zeven bijeenkomsten heeft waaronder twee praktijksessies, zal er ook de nodige deskundige begeleiding plaatsvinden van SUFOV-leden. De laatste jaren valt op te merken dat ook vrouwen zich in grote getale aanmelden naast enkele wat meer ervaren fotografen.

De cursus vindt plaats van 2-24 juni en voor nadere informatie kan gemaild worden naar sufov2009@gmail.com
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May