Belfort ondersteunt familie slachtoffers dodelijke aanrijding
24 May 2014, 00:00
foto
Minister Edward Belfort troost een oudere broer van de overleden Dayium en zijn vader, Sunny Paulus. (Foto: Gloria Bottse)


Minister Edward Belfort van Justitie en Politie heeft de familieleden van de overleden 13-jarige Dayium Paulus en de buschauffeur Parmanand Bacha (46) opgezocht. Hij heeft hen zijn deelneming betuigd en steun toegezegd. De scholier Dayium en de buschauffeur hebben donderdag het leven gelaten bij een frontale botsing met een vrachtwagen aan de Oost-Westverbinding.

Het tienjarige zusje van Dayium, Mikeansa, ligt nog in kritieke toestand op de intensive care afdeling van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP). Ook het vierjarige nichtje ligt op dezelfde afdeling. De ouders van Dayium stellen het bezoek van de minister op prijs. ''Wij gaan u helpen met de begrafenis, als u nog meer hulp nodig heeft, geeft u dat door'', zei Belfort terwijl hij het gezin troostte.

De minister heeft de familie bewust niet opgezocht in het ziekenhuis, omdat dit storend zou werken op het personeel van het ziekenhuis. Thuis kan hij ook rustig met de familie zijn. De moeder vertelde de minister dat Dayium later politieagent wilde worden. Ze is nog steeds geschokt en verbijsterd over het ongeluk. ''Mikeansa houdt van zingen en dansen'', zegt ze fluisterend. Ze hoopt dat haar dochter gezond naar huis terugkeert.

ASP
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May