Verdachtmakingen uitgesproken tussen Belfort en Rasoelbaks
22 May 2014, 01:00
foto
Minister Edward Belfort en de waarnemend president van het Hof van Justitie, Iwan Rasoelbaks, strijken plooien glad. (Foto: Justitie en Politie)


Waarnemend president van het Hof van Justitie, Iwan Rasoelbaks, heeft tijdens een overleg met minister Edward Belfort de verdachtmakingen aan het adres van de rechterlijke macht besproken. Het ministerie deelt mee dat de plooien zijn gladgestreken. Belfort haalde in De Nationale Assemblee fel uit naar de rechterlijke macht. Hij is ertegen een eigen budget toe te kennen aan de rechterlijke macht, want deze zou dan een dependance worden van een vreemde mogendheid. Ook zouden volgens Belfort zaken niet pluis zijn bij de toelating van personen op de opleiding van rechters (Raio).


Rasoelbaks heeft aan de voorlichting van Justitie en Politie na afloop meegedeeld dat er een open communicatie is tussen hem, de minister en het ministerie. “Dit is in feite de juiste wijze van communiceren om de rechtspleging op te krikken. Er mogen geen barrières zijn. Beide neuzen, van zowel de regering als de rechterlijke macht moeten gericht zijn ten voordele van dit volk", zei de waarnemend Hofpresident.

Rasoelbaks vindt dat het volk snel, deskundig en efficiënte rechtspraak moet hebben. In het vooruitzicht ligt om de doorlooptijden stelselmatig en structureel terug te dringen. Het Hof heeft een plan ontwikkeld dat in een goede communicatie met het ministerie van Justitie en Politie in delen zal worden gerealiseerd. Er wordt prioriteit gegeven aan de aanpak van huisvesting, ICT en deskundigheidsbevordering door cursussen. “Voor het Hof is menskracht zeer belangrijk. Daarbij komt nog bij de benoeming van onder andere deurwaarders en griffiers om die trein snel verder aan het rollen te krijgen ”, zegt Rasoelbaks.

Sinds 1 april is Rasoelbaks belast als waarnemend president. Hij zegt dat van alle kanten het Hof van Justitie medewerking krijgt. "In Suriname hebben we een rechtsfamilie tussen landen, waarbij op internationaal gebied gewerkt wordt aan het upgraden van onze rechtspleging”, stelt de waarnemend president van het Hof. Minister Belfort bevestigt de goede communicatie met Rasoelbaks. Belfort zegt ook alle ruimte te krijgen van president Desi Bouterse om het Hof goed te laten functioneren.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May