Instelling nationaal comité voor IHR in onderzoek
21 May 2014, 23:00
foto


De workshop over Internationaal Humanitair Recht (IHL/IHR), morgen, is speciaal bedoeld voor deskundigen op dat vakgebied en moet het begrip van de deelnemers over de verschillende vereisten voor nationale uitvoering van IHR-gerelateerde verdragen verbeteren.

Er zal nagegaan worden hoe een Nationaal Internationaal Humanitair Recht Comité ondersteuning zou kunnen bieden aan bewustwording over, en toepassing van IHR, in overeenstemming met gestelde nationale prioriteiten. Hierbij zullen tevens de mogelijkheden worden nagegaan en tools worden aangereikt, voor het instellen van een dergelijk Comité in Suriname.


Uitvoeringsmaatregelen
De training wordt georganiseerd door het Internationaal Rode Kruis Comité (ICRC) en de Surinaamse regering. Verdragen onder het Internationaal Humanitair Recht genereren onder meer wettelijke verplichtingen voor staten die daarbij partij zijn. Dit houdt in dat een aantal uitvoeringsmaatregelen, zoals nationale wetten, voorschriften, praktische maatregelen en overheidsbeleid geïmplementeerd moeten worden conform de respectieve geratificeerde IHR-verdragen.

Meer dan 100 staten wereldwijd, hebben interministeriële of interinstitutionele nationale IHR-comités geïnstalleerd met een verscheidenheid aan samenstellingen, bevoegdheden, wettelijke voorschriften en structuren. Het doel van dergelijke comités is over het algemeen het adviseren van de regering bij de ratificatie van de IHR- verdragen, de voorbereiding en het toezicht op de uitvoering van maatregelen, het bevorderen van IHR en het opstellen van rapporten over de uitvoering van Internationaal Humanitair Recht, zegt de voorlichting van Buitenlandse Zaken.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May