Ambulance voor betere acute medische zorg
21 May 2014, 21:00
foto
Vertegenwoordigers van Staatsolie Foundation en directie en personeel van SVZ bij de nieuwe ambulance.


De nieuwe ambulance van het St. Vincentius Ziekenhuis zal ingezet worden om het werk van de Spoedeisende Hulp (SHE) van de ziekeninstelling te ondersteunen. Het voertuig is een schenking van de Staatsolie Foundation for Community Development. Door de pas opgezette SEH is de behoefte aan ambulancevervoer enorm toegenomen. Het ziekenhuis krijgt regelmatig het verzoek om patiënten op te halen, maar de twee oude ambulances van de inrichting konden de vraag niet aan.

Nu de instelling over een moderne ambulance beschikt, kunnen meer patiënten die acute medische hulp nodig hebben worden geholpen. De ambulance ter waarde van US$ 80,150 is voorzien van dubbele stretchers, bloeddrukmonitoren, zuurstofmaskers, afzuigpompen en een spoedkoffer om de patiënt te kunnen stabiliseren en bewaken. Ook is een Automatische Externe Defibrillator (AED) in de ambulance geplaatst om indien nodig een patiënt onderweg al te kunnen reanimeren.

Steven Alfaisi en Ninon Brunings waren namens Staatsolie Foundation aanwezig bij de overdracht. De algemeen directeur van het St. Vincentius Ziekenhuis, Manodj Hindori, gaf aan dat deze donatie niet alleen voor het ziekenhuis is bestemd, maar voor alle patiënten die acute hulp nodig hebben. Het ambulancepersoneel is getraind in het rijden met de nieuwe ziekenauto. Hindori verzekerde dat het onderhoud professioneel zal geschieden, zodat de ambulance een lange levensduur zal hebben.

Na de formele overdracht was de ambulance gelijk beschikbaar voor het vervoeren van patiënten.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May