Belfort weet niets over presidentiële commissie en bond
21 May 2014, 02:00
foto
Minister Edward Belfort


Minister Edward Belfort van Justitie en Politie (JusPol) zegt dat er geen conflict is tussen het ministerie en de Bond van Penitentiaire Ambtenaren in Suriname (BPAS). Belfort legde De Nationale Assemblee uit dat hij niet op de hoogte is van wat er besproken wordt tussen de presidentiële commissie en de bond. Belfort gaf aan dat de bond naar het kabinet van de president is gegaan.

Assembleelid Guno Castelen (Nieuw Front/SPA) drong bij interruptie tijdens de begrotingsbehandeling er op aan dat Belfort ingaat op de situatie van het Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA). “Het lijkt alsof het KPA niet bestaat voor de minister, terwijl er een staking gaande is. Ook heb ik begrepen dat men van plan is het korps te ontmantelen,” zei Castelen.

De BPAS die sinds woensdag in staking is, heeft het voorstel van de presidentiële commissie afgewezen. De leden verrichten geen werk en melden zich aan bij 'de Moederbond' en het stakingscentrum in Nickerie. Belfort deelde mee dat hem per brief is gevraagd om geen handelingen te verrichten rond het KPA, omdat de presidentiële commissie hiermee bezig is. Volgens de minister moeten de raadsheren uitleggen wat er aan de hand is. Castelen was niet tevreden met het antwoord en vroeg dat vicepresident Robert Ameerali meer duidelijkheid geeft. Assembleevoorzitter Jennifer Simons is het eens mee dat de regering in deze ronde nog ingaat op de situatie. De begrotingsbehandeling wordt vandaag om 2 uur voortgezet.

Shantie Badrising
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May