Basisscholen in Commewijne krijgen computers
20 May 2014, 04:00
foto
Onderwijsinspecteur Patricia Gopi neemt de computer in ontvangst van Sheilendra Girjasing, voorzitter van stichting Vrienden van Commewijne. (Foto: ASP)


Zeven scholen in Commewijne hebben maandag elk een computer in ontvangst mogen nemen van stichting Vrienden van Commewijne onder leiding van Sheilendra Girjasing. De overhandiging van de computers werd gedaan op OS 4 Meerzorg onder het toeziend oog van onderwijsinspecteur Patricia Gopi.

''We hebben enkele weken geleden toets dvd's verstrekt aan alle basisscholen in Commewijne, maar we merkten dat zeven scholen niet beschikten over een computer om het materiaal te bekijken. Daarom besloten we om ook computers te doneren, zodat elk kind de toegang krijgt tot het materiaal'', legt Girjasing uit. Vooral de scholen aan de rechteroever van Commewijne zoals Kroonenburg, Rust en Werk en Johanna Margrita hebben een computer hard nodig. Schoolleider Irmine Kasanradji van OS Rust en Werk is blij met de geste. De zesde klas leerlingen kunnen nu makkelijk in de klas oefenen met de klassejuf. ''Thuis wordt niet veel gedaan met de kinderen. Nu de school een computer heeft, kunnen de leerlingen aan de slag gaan'', zegt ze blij.

Kasanradji zegt dat de school pas ook een mediatheek heeft gebouwd. Samen met de lokale bedrijven is er gezorgd voor boekenkasten en boeken. De mediatheek moet echter nog een bibjuf. Ook moet het lokaal geriefelijker worden gemaakt en ingericht. ''Ik hoop dat wij steun krijgen om ook dit te bewerkstelligen''. Onderwijsinspecteur Gopi zegt dat met de schenking alle lagere scholen in Commewijne nu beschikken over een computer. ''Tegenwoordig is een computer onmisbaar. Toegang tot de computer is toegang tot de wereld'', zegt Gopi. Ze vindt dat reeds op de lagere school kinderen moeten leren omgaan met een computer, zodat hun vaardigheden ook sneller ontwikkeld kunnen worden. Vooral voor de leervakken kunnen ze veel informatie halen voor spreekbeurten. ''Je merkt dat ze steeds vlotter worden. We zijn erg blij met de geste van de stichting'', zegt Gopi.

ASP
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May