Penitentiaire ambtenaren zullen onder Delinquentenzorg vallen
20 May 2014, 01:00
foto
Penitentiaire ambtenaren in actie bij het gebouw van de Moederbond. (Foto: René Gompers)


Het Korps Penitentiaire Ambtenaren wordt ondergebracht bij de Delinquentenzorg, die een directoraat wordt. Twee onderdirectoraten worden gecreëerd: het Korps Penitentiaire Dienst, met een korpshoofd en het onderdirectoraat belast met resocialisatie. Dit deelt raadsadviseur Jules Wijdenbosch mee aan Starnieuws. Hij leidt de presidentiële commissie die is benoemd.

Wijdenbosch stelt dat er een zwakke structuur is bij de Delinquentenzorg. Besloten werd om een consultant tevens een organisatiedeskundige, in de arm te nemen. De consultant, Eric Banel, is op onderzoek uitgegaan. Hij heeft hierna een presentatie gehouden waarbij de nieuwe organisatiestructuur is voorgesteld. Dit voorstel is besproken met de Moederbond, waar de Bond van Penitentiaire Ambtenaren in Suriname (BPAS) bij is aangesloten.

Het voorstel is ook ter beschikking gesteld van de BPAS, onder leiding van Gustaaf Gallant. Het lag in de bedoeling dat de vakbond het voorstel van commentaar zou voorzien. "De bedoeling van ons was om de Moederbond uit te nodigen om op het inhoudelijke in te gaan", vertelt Wijdenbosch. "Ik weet niet wat er met de Moederbond aan de hand is, want wij hebben nooit gesproken over de ontwapening, want het is helemaal niet zo, meent Wijdenbosch.

De Moederbond dient te weten dat er een wet is en wij van de presidentiële commissie niet hierbuiten kunnen gaan. Indien er veranderingen moeten komen, dan moet er eerst een wetswijzigingsvoorstel worden gedaan, stelt Wijdenbosch. Hij deelt mee dat er voorstellen zijn gedaan over een overgangsstructuur. Er moet een werkorganisatie ingesteld worden die zich hiermee zal belasten. "Wij willen vooruit komen en we hebben onze diensten aangeboden om tot een oplossing te komen. Ook proberen wij ondersteunend te zijn," zegt Wijdenbosch. De BPAS die sinds woensdag in staking is, heeft het voorstel van de presidentiële commissie afgewezen.

Shantie Badrising
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May