Suriname krijgt toestemming voor uitvoeren CIMsuPro
15 May 2014, 22:50
foto
Minister van HI, Don Tosendjojo op de COTED-vergadering. (Foto: HI)


Suriname zal samen met het Caricom-secretariaat en Trinidad en Tobago de tweede fase van de CARICOM Interactive Marketplace Suspension Procedure (CIMsuPro), uitvoeren. Het land kreeg de toestemming hiervoor van de handelsministers (COTED ministers) van de organisatie op de 38ste COTED vergadering.

CIMsuPro omvat een oplossingsmodel voor de diverse problemen die ontstaan bij de verzoeken voor opheffing van het invoertarief bij importen buiten de Caricom. In deze fase zullen de focalpoints van alle Caricom-lidlanden getraind worden om met de CIMSuPro te kunnen omgaan. Surinaamse ondernemers krijgen een primeur binnen dit systeem dat als een platform zal dienen om als eerste in de regio hun producten te kunnen adverteren op de marktplaats.

Via de ASFA en de ondernemersavonden van de KKF zullen korte workshops verzorgd worden. In principe is de marktplaats zo gebruiksvriendelijk dat iedereen die zelf een e-mail adres kan aanmaken op het internet ook een advertentie kan plaatsen, zegt de voorlichting van Handel en Industrie (HI).

Verder zullen de nationale producenten bekend worden gemaakt met de vele voordelen die dit platform biedt en zullen zij samen met hun producten, zoveel als mogelijk geregistreerd worden.

Namens Suriname lag het ontwerp en de presentatie van de CIMSuPro in handen van de voorzitter van de E-Government-commissie Suriname, Rahid Doekhie.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May