WINgroep werkt aan tegengaan kindermishandeling
13 May 2014, 19:30
foto
Deelnemers aan de training om kindermishandeling te signaleren en te stoppen. (Foto: WINgroep)


Nog dit jaar zal de WINgroep samen met de Politie Nickerie een meldpunt Kindermishandeling Nickerie/Coronie instellen. Naar aanloop van dit moment zijn verschillende actoren geïnformeerd over de diverse aspecten van kindermishandeling.

Tijdens een hoorcollege is uitleg gegeven over de aard, ernst, omvang en gevolgen van kindermishandeling. De signalen van kindermishandeling zijn besproken evenals enkele tips voor het praten met kinderen en ouders. Han Spanjaard, kinder- en jeugdpsycholoog, onderzoeker en trainer uit Amsterdam heeft de interactieve hoorcollege in Nickerie verzorgd.

Na de hoorcollege hebben 25 counsellors vaardigheden aangeleerd voor gesprekken met diverse betrokkenen bij kindermishandeling. Centraal stond het praten met kinderen over leuke en nare dingen, geheimen en kindermishandeling en praten met ouders over signalen en melding van kindermishandeling. Voorts hebben ze geleerd een veiligheidsplan op te stellen. De deelnemers die de volledige training hebben gevolgd, twintig, hebben een certificaat ontvangen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May