Greenheart: opgestelde CAO niet te veroorloven
06 May 2014, 21:30
foto


(Aangeboden)
Na een aantal jaren verlies te hebben geleden, heeft Greenheart Group Limited, een organisatie die beursnotering geniet in Hong Kong, een aantal stappen ondernomen om het bedrijf te herstructureren en winst te genereren. Een nieuwe voorzitter en een interim-CEO zijn aangesteld in oktober 2013. Dit werd gevolgd door een aantal opzeggingen op management gebied en de aanstelling van een nieuwe General Manager voor Greenheart Suriname in januari 2014.

De Surinaamse divisie van deze organisatie is vanaf de oprichting verlieslatend geweest en deze verliezen overschrijden de winsten die de Greenheart Group elders boekt.

Het herstructureren van de Surinaamse divisie is aanhoudend en de door het Greenheart Group bestuur vastgestelde doelstelling houdt in: een cash flow neutrale positie voor de Surinaamse divisie aan het einde van 2014 te bereiken. Voor het bereiken van deze doelstelling, welke cruciaal is voor de toekomst van de Surinaamse divisie en de organisatie, is een positieve participatie van alle stakeholders in Suriname noodzakelijk, teneinde inkomsten te genereren en kosten te verlagen. Om dit doel te bereiken zijn reeds een aantal maatregelen getroffen, maar een groot deel van de herstructurering van de Surinaamse divisie moet nog plaatsvinden.

Jammer genoeg is de Surinaamse divisie het afgelopen weekend het mikpunt geweest van industriële acties, die door toedoen van de G.G.W.O. tot stand zijn gekomen, waarbij personeelsleden onrechtmatig zijn aangezet tot stopzetting van hun werkzaamheden, uit protest tegen het voorgesteld werkschema. De werkroosters in kwestie zijn ter bespreking reeds voorgelegd aan de Arbeidsinspectie.Totdat de Arbeidsinspectie hierover een besluit neemt, blijft Greenheart haar werkzaamheden continueren volgens voorafgaande overeenkomsten met haar werknemers.

Bovendien is de organisatie door de G.G.W.O. op de hoogte gesteld dat de CAO moet worden ondertekend door het organisatiebestuur, zonder dat er enige verdere onderhandelingen plaatsvinden en dat de industriële acties verder zullen escaleren, zolang de CAO niet is ondertekend.

Greenheart heeft geconcludeerd dat de financiële impact van de CAO, zoals deze nu is opgesteld, niet te veroorloven is. Het organisatiebestuur heeft de G.G.W.O. ook aangegeven dat zij niet in staat is om een overeenkomst te ondertekenen, zonder tijd te hebben gehad voor het voeren van redelijke onderhandelingen, hetgeen de G.G.W.O. niet wil toelaten, en zonder volledige inachtneming van de financiële gevolgen van enige overeenkomst.

De organisatie heeft helaas geen andere keus, dan op te komen voor haar wettelijke rechten door deze zaak aan het gerechtshof voor te leggen, waarbij Mr. Michelle Lau-Kerssenberg van Legal Aid Advocatenkantoor is aangetrokken om haar rechten te beschermen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May