MZ schrijft weer brandbrief over schaarse babyvoeding
06 May 2014, 19:30
foto


De Medische Zending Primary Health Care (MZ) trekt opnieuw aan de bel. De MZ is door haar voorraad blikvoeding heen en kan het dus niet via haar 56 klinieken distribueren. Er heerst een schaarste aan gesubsidieerde babyvoeding in het binnenland.

De gesubsidieerde babyvoeding moet MZ bij de Regionale Gezondheid Dienst (RGD) betrekken om het vervolgens via haar klinieken te distribueren. Echter heeft de RGD aangegeven nog geen toestemming te hebben gehad om aan de Medische Zending te verkopen

Eerder had Medische Zending aangekondigd haar dienstverlening door het uitblijven van subsidie te zullen aanpassen. Het niet kunnen aankopen van blikvoeding en daarmee gepaard gaande schaarste aan gesubsidieerde voeding in het binnenland, zou daarvan één van de gevolgen zijn. Met het storten van de subsidiegelden over de maanden januari en februari is dit gevaar enigszins geweken, zegt de MZ.

Echter blijft het gevaar voor ondervoeding door plotselinge schaarste van de gesubsidieerde blikvoeding toch overeind indien de Medische Zending deze niet kan betrekken bij de RGD. De Medische Zending benadrukt dat zij zich blijft inzetten om de moeders te leren dat borstvoeding nog steeds de beste voeding is voor baby’s.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May