KLM vertrekt zonder 15 ton aan vracht
06 May 2014, 03:00
foto


Exporteurs zijn onaangenaam verrast, toen bleek dat hun producten niet meegegaan zijn met de KLM-vlucht maandagavond. Ruim 15 ton aan vis, groente en andere producten is niet vervoerd naar Nederland.

Een exporteur deelt Starnieuws mee dat de vracht afgehandeld wordt door de SLM (Surair Cargo). De producten die aangeleverd worden door de exporteurs gaan door een hele procedure waar verschillende diensten mee te maken hebben. De reële situatie was dat het document (load sheet) dat nodig was om de vracht in het vliegtuig in te kunnen laden niet op tijd beschikbaar was. Hierdoor kon de kist niet worden geladen.

De KLM houdt een strak schema aan en heeft aan de bel getrokken bij de SLM. Aangezien langer wachten zou betekenen een vertraging, heeft de KLM besloten om zonder de vracht te vertrekken. "En nu zitten wij met de gebakken peren. Wij hebben ook afspraken met onze afnemers in Europa", zegt een gedupeerde ondernemer. "Ik heb besloten dat mijn product op Zanderij in de koeling blijft, want mijn koelcellen zijn vol", zegt een exporteur. Het is niet duidelijk wie zal opdraaien voor de extra kosten die gemaakt worden en de schade die exporteurs lijden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May