Rapport hoofdbureau politie nog niet ter beschikking
05 May 2014, 04:00
foto
Het ministerie van Openbare Werken vindt dat het gevaar bestaat dat het in aanbouw zijnde hoofdbureau van politie kan instorten. (Foto: René Gompers)


Assembleeleden en het architectenbureau AAC willen inzage in het onderzoeksrapport van het ingenieursbureau Tjon Ayong over het in aanbouw zijnde hoofdbureau van politie. Minister Rabin Parmessar van Openbare Werken heeft een consortium van ingenieurs en deskundigen van het departement een onderzoek laten instellen naar het bouwwerk. Beide groepen komen tot de conclusie dat er prutswerk geleverd is en het gebouw niet geschikt is. Er zou zelfs sprake zijn van instortingsgevaar. Het rapport waarvan beloofd was het in de openbaarheid te brengen, is niet boven tafel gekomen.

AAC heeft besloten om naar de rechter te stappen. Advocaat Stanley Marica heeft al stappen ondernomen tegen de aantijgingen die gepleegd zijn op een persconferentie van minister Parmessar. Het architectenbureau is niet gehoord door het ministerie. Ook de minister van Justitie en Politie, Edward Belfort, heeft aangekondigd dat het rapport voor eenieder ter inzage ligt. Het bureau AAC wil via de rechter het rapport opeisen.

Tijdens de begrotingsbehandeling hebben diverse assembleeleden ook inzage gevraagd in het rapport. De vraag die de regering moet beantwoorden is, waarom er doorgegaan is met de betaling, als geconstateerd is dat het werk niet naar behoren is gedaan. Het overgrote deel van het werk is verricht tijdens deze regeerperiode.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May