ATM heeft SRD 50 miljoen nodig om beter te functioneren
02 May 2014, 10:00
foto
Minister Michael Miskin


Het ministerie van Arbeid, Technologische ontwikkeling en Milieu (ATM) heeft een begroting van ruim SRD 50 miljoen nodig om op zijn best te kunnen functioneren. Dat zegt minister Michael Miskin. Tot nu toe heeft het ministerie het moeten doen met een bedrag van ruim SRD 28 miljoen, verdeeld over de verschillende directoraten. Dit bedrag wordt vooral uitgegeven aan het personeel en is bij lange na niet voldoende om werkelijk de activiteiten van het ministerie te ontplooien.

De minister zegt dat het ministerie van Financiën een begrotingsplafond heeft vastgesteld en dat mag niet worden overschreden. ''Wij weten allemaal dat dit ministerie op een na de kleinste begroting heeft. Dat wil ook zeggen dat je niet teveel op je bord kan nemen. Toen ik aantrad in 2012 was in de begroting reeds gesnoeid'', zegt Miskin. Meteen na zijn aantreden is er gewerkt aan reorganisatie, zodat de middelen effectief werden gebruikt.

Miskin vindt dat de stichting Stichting Arbeidsmobilisatie (SAO) en Stichting Productieve Werkeenheden (SPWE), die de werkgelegenheid in Suriname stimuleren, wel moeten beschikken over voldoende middelen om landelijk beter te functioneren. Deze twee instituten hebben een krappe begroting waardoor projecten alleen in Paramaribo kunnen worden uitgevoerd. Hij zegt in DNA te zullen pleiten voor verruiming van de begrotingen zodat tenminste de activteiten van deze twee instituten ten volle kunnen worden ontplooid. ''Ik hoop dat ik steun krijg van de volksvertegenwoordigers'', stelt Miskin. De debatten over de begroting worden vandaag voortgezet.

ASP
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May