Infrastructuur Mariënburg in slechte staat
02 May 2014, 02:00
foto
Vieze trenzen op Mariënburg (Foto: ASP)


De infrastructuur van Mariënburg in Commewijne bevindt zich wederom in een deplorabele staat. De verschillende lozingen tussen de huizen door zitten helemaal vol met vies water en moeten dringend worden opgehaald. Het overtollige water kan maar niet wegstromen. Drie maanden terug heeft de gewezen districtscommissaris Ingrid Karta-Bink samen met het ministerie van Openbare Werken alle trenzen en lozingen opgehaald, toen na een fikse bui het gebied onder water kwam te liggen. Het vieze water was in de woningen van de bewoners doorgedrongen. Een fikse regen kan ervoor zorgen dat het hele gebied weer onder water komt te liggen.

Districtsraadslid Revelino Amattarmidie, die ook woont in Mariënburg, meent dat de bewoners ook medeschuldig zijn. ''De sloten zijn klein en er kunnen geen graafmachines langsrijden om ze op te schonen, maar alle kanalen rondom het woongebied zijn wel helemaal opgeschoond. Dat wil zeggen dat wanneer de bewoners die kleine sloten zelf schoonmaken, het water ook makkelijk weg kan stromen. Wij hebben vaker met de mensen gesproken en een groot deel blijft koppig en luistert niet. Het ander deel heeft wel geluisterd. Die mensen halen hun sloten zelf op en hebben nooit last van overtollig water'', stelt het districtsraadslid.

Hij zegt dat er ook nog kris kras wordt gebouwd in Mariënburg, zonder dat er rekening wordt gehouden met de infrastructuur. Toen het bedrijf Mariënburg onder leiding van Michael Sjak-Shie bloeide, werd de plantage nog in haar geheel verzorgd. Nadat het bedrijf over de kop ging heeft Sjak-Shie aan het districtscommissariaat het verzoek gedaan om deze plantage te onderhouden. Amattarmidie zegt dat ook het commissariaat een handje kan bijdragen aan de hygiëne en onderhoud van Mariënburg. Volgens hem moeten de bewoners ook bewuster worden gemaakt van hun verantwoordelijkheid.

ASP
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May