Santokhi bevestigt partnerschap PL en BEP regionaal niveau
30 Apr 2014, 07:00
foto
VHP-voorzitter Chan Santokhi


De voorzitter van de Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP), Chan Santokhi, bevestigt dat Nieuw Front, BEP en Pertajah Luhur (PL) zullen samenwerken op het niveau van districts- (dr) en ressortraad (rr) bij de komende verkiezingen. "Laat mij zeggen dat wij ons als oppositie, als VHP, met onze partners al geruime tijd klaarmaken om naar de verkiezingen te gaan en uiteraard hebben wij ook gekeken welke de beste strategie is. Wij hebben uiteindelijk beslist dat we in combinatie de verkiezingen in zullen gaan'', zegt de politicus.


Santokhi meent dat met deze strategie de combinatie direct in één keer de verkiezingen zal winnen. Na de verkiezingen hoeft er dan niet onderhandeld te worden voor een regeerbare meerderheid. Het doel is om zoveel mogelijk zetels binnen te halen om op basis hiervan in de positie te komen van formateur, zodat er een regering wordt gevormd die politiek en financieel stabiel is, zegt Santokhi. ''Deze coalitie begon met 36 zetels, maar is een voorbeeld van een instabiele regering met een onsamenhangend beleid, waarbij partners niet op elkaar zijn afgestemd, waar er wantrouwen heerst en waar de verschillende partners verschillende visies en prioriteiten hebben'. Om deze reden is de VHP volgens Santokhi heel vroeg begonnen met de voorbereiding van een nieuwe combinatie die dezelfde doelstellingen, issues, programma's en voorstellen nastreeft.

Santokhi zegt dat er partijen zijn die graag op parlementsniveau willen samenwerken met de VHP. Aan de andere kant zijn er partijen die op regionaal niveau willen samenwerken om de president en vicepresident te kiezen als er geen twee derde meerderheid wordt behaald in het parlement. Hij zegt rekening te houden met het feit dat de partijen ook hun eigen achterban steeds moeten blijven informeren. Hij benadrukt dat er tot nu toe nog geen enkele afspraak is met politieke partijen over een samenwerking voor de parlementsverkiezing.

ASP
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May