Verpleegkundigen krikken kennis op
28 Apr 2014, 18:00
foto
Ricky Stutgard tijdens de lezing vrijdag in Nickerie.


‘De relatie chemicaliën in de landbouw met de gezondheid’ is de eerste van een serie lezingen die de Vereniging van Verpleegkundigen houdt in verband met de Dag der Verpleging. Voedseltechnoloog Ricky Stutgard heeft in Nickerie aangegeven dat landbouwchemicaliën het sluipend gevaar van de samenleving zijn.


De gemeenschap wordt blootgesteld aan allerlei chemicaliën, waarvan elke stof op zijn eigen manier het menselijk lichaam en zijn omgeving beschadigd. Kanker wordt gelinkt aan blootstelling aan chemicaliën. Nickerie is een landbouwdistrict waar veel gebruik wordt gemaakt van chemicaliën; vooral in de rijstbouw en bananensector.

De verpleegkundigen in Nickerie zijn tijdens een tweede lezing zaterdag bijgeschoold in de normen en waarden, de ethiek en beroepscode binnen de verpleging. Guno Welzijn, die werkt bij de Inspectie van verzorgende en verplegende beroepen van het Ministerie van Volksgezondheid heeft deze lezing verzorgd.

Internist Jeewan Adhin praat op 3 mei over hypertensie, hart-en vaatziekten. De VvV heeft dit jaar gekozen voor lezingen en trainingen voor in het bijzonder de verpleegkundigen van het Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May