WK-2014: Feiten en Weetjes
27 Apr 2014, 16:00
foto


Over minder dan 7 weken – om precies te zijn op 12 juni - start in Brazilië het evenement waar haast iedereen naar uitkijkt: het Wereldkampioenschap Voetbal 2104. Dit wordt de 20ste editie van het door de FIFA georganiseerd mondiaal toernooi. Het kampioenschap dat als slogan heeft 'All in one rhythm' (alles in één ritme) heeft meegekregen, duurt tot en met 13 juli.

In aanloop naar dit groots sportevenement zal Starnieuws u regelmatig op de hoogte houden van de wetenswaardigheden. Aan de orde zullen komen: de deelnemende landen, nieuws over de sterspelers, kanshebbers en andere wetenswaardigheden over de voorbereidingen van de deelnemers en de organisatie.
Vandaag presenteren wij u de deelnemende landen en de helft van de 12 speelsteden waarin gestreden zal worden om de felbegeerde Cup Jules Rimet (dat is de naam van de wereldbeker) .

Gekwalificeerde landen uit de verschillende continenten:
• Afrika: Algerije, Ghana, Ivoorkust, Kameroen, Nigeria.
• Azië: Australië, Iran, Japan, Zuid-Korea.
• Europa: België, Bosnië-Herzegovina, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Portugal, Griekenland, Italië, Kroatië, Nederland, Rusland, Spanje, Zwitserland.
• Noord- en Midden-Amerika: Costa Rica, Honduras, Mexico, Verenigde Staten.
• Zuid-Amerika: Argentinië, Brazilië (gastland), Chili, Colombia, Ecuador, Uruguay.

De eerste zes steden waarin gestreden zal worden:
Belo Horizonte: ligt in het zuid oosten van Brazilië en heeft zo’n 2,45 miljoen inwoners. Het voetbal stadion dat zal worden gebruikt tijdens het WK 2014 in Brazilië is Mineirao (capaciteit 69.000 mensen)

Brasilia: Brasilia is de hoofdstad van Brazilië en is centraal gelegen. In Brasilia wonen rond de 2,4 miljoen inwoners. Het voetbal stadion dat zal worden gebruikt tijdens het WK 2014 in Brazilië is Cidade Estadio Nacional (capaciteit 71.500 mensen).

Cuiaba: ligt in het west-centrale gedeelte van Brazilië en heeft zo’n 0,54 miljoen inwoners. Het voetbal stadion dat zal worden gebruikt tijdens het WK 2014 in Brazilië is Verdao (capaciteit 42.000 mensen).

Curitiba: Is de op een na zuidelijkste speelstad van Brazilië. De stad heeft zo’n 1,8 miljoen inwoners. Het stadion dat zal worden gebruikt voor het WK 2014 is Arena da Baixada (capaciteit 41.500 mensen).

Fortaleza: De bekenste toeristen stad van Brazilië is Forteleza. De stad heeft rond de 2,4 miljoen inwoners en ligt in het Noorden van Brazilië. Het stadion dat zal worden gebruikt is Castelao (capaciteit 66.700 mensen).

Manaus: Ligt van alle steden het meest westelijk. De stad heeft zo’n 1,65 miljoen inwoners. Het stadion dat zal worden gebruikt voor het WK 2014 is Arena Manaus (capaciteit 47.000 mensen).
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May