Newmont zet zich in voor positief besluit Merian-project
26 Apr 2014, 02:00
foto


De Amerikaanse mijnbouwgigant Newmont heeft Suriname meegedeeld blij te zijn met het werk dat is gedaan in het Merian goud-project om risico's te verkleinen. Er moeten nog enkele zaken uitgewerkt worden, voordat de raad van bestuur een definitief besluit neemt over de op te zetten goudmijn in oost-Suriname. Zoals eerder aangekondigd, wordt dit kwartaal nog de beslissing genomen.

Newmont geeft aan in dit project sinds 2004 ruim US$ 300 miljoen te hebben geïnvesteerd. Volledige financiering van het project zal onderworpen zijn aan de voltooiing van enkele laatste zaken die uitgezocht en verduidelijkt moeten worden. In de tussentijd zal de multinational een adviesraad benoemen om meer inzicht te krijgen, ook in de expertise van het land.

De Amerikaanse maatschappij stelt, goede relaties opgebouwd te hebben met Suriname, die de toekomstige partner wordt in de goudmijn. De Staat heeft een overeenkomst gesloten om zich voor 25% in te kopen in het Merian goud-project. Newmont zegt dat samengewerkt zal worden om de laatste zaken rond te hebben, voordat het finale besluit wordt genomen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May