Ramdhani heeft aandacht voor olielekkage Coronie
23 Apr 2014, 16:00
foto
Dc Aroenkoemar Ramdhani van Coronie


Districtscommissaris van Coronie, Aroenkoemar Ramdhani, zegt aan Starnieuws dat vrijdag de diesel die gelekt was uit de tankwagen, aangepakt zal worden. Op 8 april sloeg een tankwagen met benzine over de kop. Hierdoor stroomde 3000 liter diesel eruit en kwam in de vegetatie terecht. Er zijn maatregelen getroffen, zodat de benzine niet in het zwampgebied belandde.

De vegetatie bemoeilijkt de werkzaamheden. Een graafmachine heeft een afbakening aangebracht zodat de olie zich niet verder kan verspreiden. Door deze maatregel is voorkomen dat de diesel via het aangelegen gebied in de Bigi Pan, een bijzonder beheersgebied, terecht is gekomen. Aangezien de vegetatie het opruimen bemoeilijkt, zal in de reeds aangebrachte afbakening (20 x 60 meter) het drassig gedeelte worden opgegraven, waarna het opzuigen gemakkelijk kan plaatsvinden.

Na de opruimingswerkzaamheden zal het gebied zoveel mogelijk in zijn oorspronkelijk staat worden teruggebracht, deelt parlementariër Remi Tarnadi mee.
Ramdhani heeft ook met de structuren, districts- en ressortraadsleden en de parlementariërs Tarnadi en Anton Paal van gedachte gewisseld. Ook de Coroniaanse gemeenschap wil de dc betrekken bij besluitvormingen. De dc merkt op dat deze groep erg belangrijk is en dat hij zaken die prioriteit genieten in kaart wil brengen. Zo kan de dc snel aan de slag. Ramdhani vindt het enorm belangrijk dat de gelekte olie opgeruimd wordt, omdat deze veel schade aan flora en fauna kan bezorgen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May