Abdoel: Commissie Financiën klaar voor openbare behandeling
13 Apr 2014, 02:30
foto
Assembleelid Amzad Abdoel


Assembleelid Amzad Abdoel (Mega Combinatie/NDP), voorzitter van de vaste commissie van Financiën, zegt dat wel degelijk het preadvies is uitgebracht en tot eindverslag verheven. Hij toont dit aan met documenten. De leden Asiskumar Gajadien (Nieuw Front/VHP) en fractiegenoot Guno Castelen, hebben het advies niet getekend. De openbare behandeling van de begroting van Financiën kan dus plaatsvinden, zegt Abdoel aan Starnieuws.

Abdoel merkt op dat in het preadvies dat door de leden van de commissie is getekend, duidelijk staat dat de commissie op 8 januari met de minister en zijn deskundigen heeft vergaderd. Op deze vergadering zijn de commissie-leden volledig in de gelegenheid gesteld om vragen te stellen. Echter zou vanwege de tijd, de minister niet kunnen ingaan op de vragen. Besloten werd om nog een bijeenkomst te houden met de minister van Financiën. Hierover is verslag gedaan in de huishoudelijke vergadering van 14 januari.

"Uit het eindverslag dat ook door de leden getekend is, blijkt duidelijk dat wij 16 januari (na de huishoudelijke vergadering van 14 januari) weer bij de minister waren. Toen is de minister ingegaan op de gestelde vragen en opmerkingen", stelt Abdoel. De afspraak was gemaakt dat de minister bepaalde informatie zou sturen zonder het flashrapport en de stand van staatsschuld. "Die waren toen al gestuurd en doorgemaild. Hetzelfde geldt voor de realisatiecijfers. Een week terug is weer het verzoek gedaan om de recente cijfers te vragen aan de minister. Dat is inmiddels ook gedaan", merkt Abdoel op.

De parlementariër benadrukt dat het besluit om wel of niet klaar te zijn voor de openbare vergadering, wordt niet door een lid genomen, maar door de commissie. De meerderheid heeft besloten om klaar te zijn voor de openbare vergadering en dat is formeel ook vastgelegd. Gajadien heeft het preadvies noch het eindverslag getekend. "Daartoe is het lid gerechtigd, maar hij moet zich wel neerleggen bij het besluit van de commissie", meent Abdoel. Gajadien hiermee geconfronteerd, zegt aan Starnieuws dat hij geciteerd heeft uit de besluitenlijst van de huishoudelijke vergadering. Hij blijft erbij dat in de huishoudelijke vergadering geen eindverslag is uitgebracht.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May