Anderhalf jaar de bak in voor beroving
11 Apr 2014, 02:00
foto


Johannes J. is door rechter Marie Mettendaf op de rechtszitting van donderdag veroordeeld tot een celstraf van anderhalf jaar onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. De veroordeelde beroofde een man van zijn geld en tas met inhoud op een listige manier. Mettendaf legde de straf conform de eis van officier van justitie, Reshmi Rathipal op.

De rechter merkte op dat de benadeelde hard voor zijn geld heeft gewerkt en dat de veroordeelde kans zag om hem op een sluwe manier te beroven. De benadeelde verklaarde eerder op de rechtszitting dat hij visser van beroep is. Op die bewuste dag kreeg hij een telefoontje en moest visblaas ergens leveren. Hij moest een zijstraat inslaan en daarna doorrijden naar achteren. Ineens zag hij een man op de weg die hem wenkte om te stoppen. De benadeelde stopte en de man, volgens hem lijkt hij veel op de verdachte, stak keihard zijn vinger in het oog van de benadeelde. Daarna zag hij nog twee mannen uit het bos komen. Zij mishandelden hem en namen zijn geld en tas met inhoud mee.

De beroving was in 2012 gepleegd, terwijl hij in 2013 in Albina door de politie werd aangehouden. Bij het zien van de politie probeerde hij te vluchten, maar de zonen van Hermandad schoten hem in zijn been. Johannes J. bleef ontkennen en beweerde onschuldig te zijn. Daarna lukte het Rathipal om hem aan de praat te krijgen en hij bekende de feiten. Bij de benadeelde maakte hij samen met nog iemand US$ 7000, SRD 4000 en een tas met inhoud buit.

Mettendaf voerde aan dat het om een zeer ernstig feit gaat. De veroordeelde heeft doelbewust gehandeld, iemand uitgelokt en was daarna steeds op de vlucht. Bij het zien van de politie probeerde hij weer te vluchten. Maar deze keer werd hij geraakt in zijn been en aangehouden. Johannes J. is voor het eerst in aanraking met de politie gekomen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May