Stiefvader riskeert drie jaar cel voor seksueel misbruik
10 Apr 2014, 10:00
foto


Tegen een stiefvader heeft het Openbaar Ministerie op de rechtszitting van woensdag een celstraf van drie jaar geëist voor het seksueel misbruiken van zijn dertienjarige stiefdochter in het district Commewijne. Het meisje is vijf keren misbruikt door de verdachte. Dit gebeurde wanneer het slachtoffer alleen met de verdachte thuis was.

De slaapkamer waarin de seksuele handelingen plaatsvonden, had een gat. Een neef van het slachtoffer gluurde hierdoor en zag dat het meisje onzedelijk betast werd door de stiefvader. Ook zag haar zusje een keertje dat de verdachte samen met haar in de badkamer was. Op 2 november vorig jaar deed de moeder van het slachtoffer aangifte. De seksuele handelingen vonden in augustus 2013 plaats.

De verdachte blijft ontkennen en beweert onschuldig te zijn. Advocaat Shefani Amirkhan noemt de verklaringen van het slachtoffer inconsistent en tegenstrijdig. Volgens het meisje werd zij voor het eerst misbruikt toen zij op een matras met nog twee andere kinderen sliep. De raadsvrouw kan het niet snappen hoe de andere kinderen dan niks van de seksuele handelingen gemerkt hebben. Ook verklaarde het meisje dat de stiefvader haar misbruikte wanneer zij alleen thuis waren en dat hij na zijn daad uit het raam sprong. Amirkhan vraagt zich af waarom de verdachte uit het raam moet springen als hij alleen met het slachtoffer thuis was.
De stiefvader is voor het eerst in aanraking met justitie gekomen. In deze zaak zal de rechter op 14 mei vonnis vellen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May