Dc Sijlbing: 'Een goed rampenplan is noodzakelijk'
09 Apr 2014, 08:00
foto
Districtscommissaris Harold Sijlbing


“Wij hebben een goede les geleerd, nadat de tankwagen met 16000 liter brandstof omkantelde. Dan besef je hoe belangrijk een goed rampenplan is en dat eentje noodzakelijk is. Voor alle kleine zaken zijn wij nu afhankelijk van Paramaribo. Een reservetank moest uit Paramaribo komen. Zo ook een takelwagen, omdat wij deze zaken niet in Nickerie, Saramacca en uiteraard ook niet in Coronie hebben”, deelt districtscommissaris (dc) van Coronie, Harold Sijlbing aan Starnieuws.

Sijlbing legt uit dat er een rampenbestrijdingsteam samengesteld moet worden. Dit team zou gehuisvest kunnen worden in Wageningen, zodat beide districten, Coronie en Nickerie, hiervan gebruik zouden kunnen maken in geval een calamiteit zich voordoet. Met zo een team kan er dan efficiënt opgetreden worden, waardoor de schade beperkt kan blijven. Nu zijn er volgens Sijlbing een heleboel tools er niet als een ramp zich voordoet. Dan zijn de westelijke districten afhankelijk van faciliteiten uit Paramaribo. Dit vergt veel tijd.

De dc merkt op dat er nu een brandweerkazerne gehuisvest is in Wageningen. Deze werkt heel goed. Zo zal een unit voor rampenbestrijding ook zijn vruchten afwerpen. Sijlbing geeft aan dat hij al met collega Wedperkash Joeloemsingh van Nickerie, van gedachte heeft gewisseld hierover.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May