Milieueffect olielekkage Coronie wordt nader bekeken
08 Apr 2014, 22:00
foto
De omgekantelde tankwagen in Coronie.


Het lukte pas in de late middag om de tankwagen die op de Oost-Westverbinding in het district Coronie omkantelde, weer op de wielen te krijgen. Uit het voorlopige onderzoek is gebleken dat 3000 liter diesel in de parwavegetatie gevloeid is. Dit zegt districtscommissaris (dc) van Coronie, Harold Sijlbing, aan Starnieuws. Er zal alles eraan gedaan worden, zodat de olie niet in het water terechtkomt.

De dc merkt op dat een team van Lands Bos Beheer (LBB) ter plekke was. Er is hulp van Staatsolie ingeroepen. Het staatsbedrijf heeft een graafmachine ter beschikking gesteld. De dam zal opgetrokken worden, zodat de olie niet in het water doorsijpelt. Uiteindelijk zou de olie in Bigipan kunnen belanden. Dit zal dan enorme schade aanrichten aan flora en fauna.

Sijlbing heeft niet stilgezeten. De dc benadrukt dat ook Nimos ingeschakeld zal worden. Afgesproken is dat LBB een goed onderzoek zal laten verrichten door Nimos en na zal gaan welke maatregelen getroffen moeten worden in deze kwestie.
Een olietankwagen met 16.000 liter diesel kantelde op de afdamming op weg naar Nickerie. De chauffeur van de tankwagen vertelde dat er op dat gedeelte van de weg verzakkingen zijn, waardoor het voertuig op gegeven moment uit balans is geraakt en hij de controle over de besturing heeft verloren. De diesel was bestemd voor twee servicestations in Nickerie.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May