Surishopping in gebreke gesteld voor 'inferieure' goederen
08 Apr 2014, 00:00
foto


Surishopping is door het ministerie van Justitie en Politie in gebreke gesteld voor de levering van goederen voor het Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA). Dit heeft het ministerie per deurwaardersexploot laten weten aan de leverancier. Gesteld wordt dat bij het uitvoeren van de opdracht Surishopping zoals gebruikelijk anders dan in het bestek, goederen van inferieure kwaliteit geleverd heeft. Het ministerie eist een schadevergoeding van Surishopping.

De vorige week heeft het bedrijf via zijn raadsman, eveneens per deurwaardersexploot, gereageerd en stelt dat geenszins inferieure goederen zijn geleverd. Ook wordt betwist dat tegen de bestekvoorwaarde gehandeld is. Surishopping vindt dat het ministerie slechts poogt de goede naam van het bedrijf van Ramsoender Jhauw in diskrediet te brengen.

In november vorig jaar heeft het ministerie een openbare aanbesteding gehouden voor het leveren van attributen voor de Deliquentenzorg waaraan zes bedrijven, inclusief Surishopping, hebben meegedaan. Uiteindelijk werd de levering gegund aan Surishopping. Er moesten onder meer vignetten, damesschoenen met doorlopende hakken, sokken en handschoenen voor een totaal bedrag van SRD 171.000 worden geleverd. Voor de gunning is er een zichtdag gehouden waarbij het ministerie voorbeelden van de goederen en de kwaliteit die het wenste, heeft laten zien aan de bedrijven.

Ultimatum
Bij de levering bleek volgens het schrijven van ingebrekestelling, dat Surishopping niet heeft voldaan aan de bestekvoorwaarden. Het gaat onder meer in deze om de partij damesschoenen en de sokken. Deze is niet in ontvangst genomen en geretourneerd. Volgens het ministerie waren het geen dameschoenen met doorlopende hakken. Voorts voldeed het schoeisel niet aan de maten zoals opgegeven. De dames moesten uiteindelijk zelf schoenen aanschaffen welke niet conform de uniformiteit en standaarduitrusting is.
De damessokken moesten tot de knie zijn, maar die van Surishopping kwamen tot de enkels. Ook die zijn teruggestuurd. De handschoenen voldeden eveneens niet, maar vanwege de noodzaak voor deelname aan het defilé van 25 november in Para, zijn die wel in ontvangst genomen.

Het ministerie stelt verder dat de overeenkomst met Surishopping niet op behoorlijke wijze is nagekomen en dat het geen zin heeft verder te gaan met het bedrijf. Volgens de leverancier komt het weleens voor dat niet de juiste maten schoenen worden geleverd. Het bedrijf heeft getracht in te komen door het personeel alsnog via de zaak de schoenen te laten afhalen. Een deel heeft volgens Surishopping gehoor gegeven aan deze oproep. Vernomen wordt dat een deel van deze KPA-medewerkers met bestelbon schoenen heeft gehaald en alsnog moest bijbetalen. Dit is niet conform de overeenkomst. Surishopping eist dat het ministerie zijn beweringen binnen drie dagen terugneemt door schriftelijk te corrigeren. Indien dit niet gebeurt, zal Surishopping rechtsmaatregelen treffen tegen het ministerie. Het bedrijf vindt dat de overeenkomst met het ministerie nog geheel van kracht is.

Ala-D Media
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May