Mulo-leerlingen brengen oriëntatiebezoek aan HI
05 Apr 2014, 02:00
foto
Leerlingen van Mulo Ellen met leerkrachten. (Foto: HI)


De aardrijkskunde- en geschiedenislessen over de Caricom hebben met een bezoek van de leerlingen van Mulo Ellen aan het ministerie van Handel en Industrie (HI) een praktische invulling gekregen. Dat was ten minste de bedoeling van de verzorgers van deze vakken. Ook andere scholen zullen veldbezoeken afleggen aan het ministerie. Mullo Ellen is de eerste school die is ontvangen door minister Raymond Sapoen van HI.

De leerkrachten hebben een training gevolgd voor het informeren van de leerlingen over, onder meer, Caricom-aangelegenheden. Het veldbezoek moet de leerlingen een beter zicht te geven op zaken betreffende dit vakgebied. Sapoen sprak de leerlingen toe en ging in op het belang van de Caricom en vrij verkeer van goederen en personen binnen de Caribische gemeenschap.

Directeur Mauro Tuur gaf de leerlingen mee zich te specialiseren op meerdere vakgebieden. Ook kregen ze informatie over de afdelingen Bedrijfsverguningen, Invoer, Uitvoer en deviezen controle en de afdeling Consumentenzaken.
Het oriëntatiebezoek werd voortgezet op het havencomplex. Hier kregen de leerlingen informatie over het reilen en zeilen van de haven, zegt de HI-voorlichting.






Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May