Ahmadali: 'Tips om geld te genereren en projecten te realiseren'
02 Apr 2014, 13:30
foto
DLGP-directeur Bas Ahmadali bekijkt de nieuwe panden. (Foto: Wanita Ramnath)


Directeur van het decentralisatieprogramma DLGP, Bas Ahmadali, heeft enkele handige tips gegeven aan de districtscommissarissen (dc's) bij de opening van de gebouwen van de Civiel Technische Dienst en het districtsraad op het complex van het districtscommissariaat in Wanica. Het gaat om tips om middelen te genereren en zo projecten in eigen district te realiseren.

Volgens Ahmadali hoeven de dc’s niet op de centrale overheid of op het ministerie van Regionale Ontwikkeling voor goedkeuring van het begrotingsbedrag te wachten. De correcties moeten centraal plaatsvinden. Regionale Ontwikkeling heeft volgens hem geen post binnen de begroting voor de districten. "U moet uw diensten aanbieden en er zijn wel middelen bij de verschillende ministeries”, deelde Ahmadali mee.

Ahmadali benadrukte dat de dc’s meer moeten halen uit de huurwaarde belasting en publieke vermakelijkheid. Ook van het donatiebesluit moet er gebruikgemaakt worden. Daarnaast moet de wet op verbeurd verklaarde goederen door de politie geactiveerd worden. Verkeersboete moet in het districtsfonds gestort worden. Dit ontwerp ligt volgens Ahmadali al bij Regionale Ontwikkeling. Voor reclameborden die geplaatst worden op de bermen, moet er ook geld geïnd worden. Ook bedrijfs- en vergunningsrechten kunnen wat geld opleveren, ook al worden deze door het ministerie van Handel en Industrie geïnd. Deze zaken kunnen allemaal de kas van het districtsfonds behoorlijk laten rinkelen, waardoor de dc’s niet hoeven te wachten op het klein ‘beetje’ geld van de begroting. Zij zullen dan zelf in staat zijn om uit eigen middelen diverse projecten te realiseren.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May