Namen winnaars scriptwedstrijd bekend
01 Apr 2014, 22:00
foto


De I-Write 5 jury, bestaande uit Astrid van Eer, Borger Breeveld en Kathleen Bijlhout heeft de vijf winnaars van de verschillende genres van de scriptwedstrijd gekozen. Er is bij de keuze vooral gelet op de beheersing van de Nederlandse taal en op de schrijfwijze.

‘Akiki, het meisje van Mooiwana’, een script van Amejo Jokil zal het genre Action/Adventure vertegenwoordigen. Dit script is gebaseerd op het leven van de schrijfster en gaat over het meisje Akiki dat door de binnenlandse oorlog moest verhuizen naar de stad.

’The things we do for love’, door Renate Galdey in de categorie comedy heeft veel weg van een high school musical met dans, muziek en liefde. De schrijfster heeft door een scene te spelen, Breeveld en Van Eer kunnen overhalen voor haar script te kiezen.

‘Bitterness’, door Naomi Wartes, in de categorie Drama, gaat over incest en is volgens Borger Breeveld het best geschreven script. Wartes vindt dat aan dit veel voorkomend verschijnsel meer aandacht moet worden besteed door de samenleving.

In de categorie Thriller zijn er twee scripts gekozen. ‘Moord uit passie’, geschreven door Dorinde Stjeward gaat over een lugubere vondst bij een vuilstortplaats. ‘De demonen van Atus’, geschreven door Raoel Doelahasori, gaat over jaloerse vriendinnen die aan voodoo doen. Doelahasorie doet dit jaar voor de vijfde keer mee aan I Write.

Donderdag worden de regisseurs bekendgemaakt via ATV.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May