Bloedmarathon krijgt vervolg
31 Mar 2014, 16:00
foto
Bloeddonoren bij Surinaams Rode Kruis. (Foto: Surinaams Rode Kruis)


Het aantal bloedafgiften is tijdens de bloedmarathon bijna verdubbeld, van 25 naar 40. Het Surinaamse Rode Kruis (SRK) spreekt over een succes. De samenleving heeft goed ingespeeld op de oproep van de Nationale Bloedbank van het SRK. Er komt dan ook een vervolg van deze activiteit.

Al jaren blijkt dat de vraag naar bloedproducten vanuit de ziekenhuizen groter is dan het aanbod. De bloedmarathon is gehouden om een antwoord te vinden op het tekort. Coördinator Donorbeleid en Communicatie, Janice Robinson, zegt dat er nog een lange weg te gaan is. Ze vindt dat met de bloedmarathon de toegankelijkheid van de Nationale Bloedbank is vergroot.

In het verschiet liggen langere openingstijden van de bloedbank. Behalve op de dinsdag en de woensdag zal het instituut zijn deuren ook om de maandag van 7 uur ’s morgens tot half acht ’s avonds openen. Ook zullen er meer activiteiten worden ontplooid om de vraag naar bloedproducten structureel op te lossen.

De eerstvolgende bloedmarathon is gepland voor 5 tot en met 10 mei. Op 8 mei wordt Wereld Rode Kruis dag gevierd. Het SRK zal ook in verband met die dag activiteiten houden. De eerste bloedmarathon is afgelopen week van 24 tot en met 28 maart gehouden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May