Eagles Cricket Club Guinness kampioen van Suriname
30 Mar 2014, 20:00
foto
De SCB Guinness kampioen van Suriname 2013


De Eagles Cricket Club (ECC) is niet alleen Guinness kampioen van Paramaribo, maar mag zich voor de derde maal Guinness kampioen van Suriname noemen. Zondagmiddag won de ECC van de kampioen van Nickerie, British Indian Cricket Club (BICC).

De Surinaamse Cricket Bond hield de finalewedstrijd voor het landelijke kampioenschap in Nickerie. In 2011 en 2012 was de ECC reeds kampioen van Suriname geworden. Vorig jaar werd de kampioenswedstrijd in Paramaribo gehouden.

BICC won de toss en stuurde ECC aan bat. Eagles maakte 189 runs in 38 overs all out. Gavin Singh van ECC werd topscoorder met 93 runs en pakte ook nog 1wicket. Yuvraj Dayal pakte 4 wickets en in 8 overs en gaf 14 runs weg. Na de rust periode begon de tweede innings, waarbij BICC aan bat ging.
BICC moest in 40 overs tenminste 190 runs maken om de wedstrijd te kunnen winnen.

BICC maakte 118runs all out in 29.5 overs. Topscoorder bij deze club is geworden Julian Kidram met 45 runs. André Purcival pakte 2 wickets. De wedstrijd werd beslist in 29.5 overs. De umpires van de wedstrijd waren, Mohamed Raffi en Bhoela. Shamier Man of the match is geworden.
Gavin Singh; hij kreeg een plaquette van de Surinaamse Cricket Bond. De semikampioen van Suriname, BICC ontving een eigendomstrofee. De Guinness kampioen van 2013, Eagles Cricket Club, kreeg een eigendoms- en de wisseltrofee.

Edgar van Genderen
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May