OW heeft belangstelling voor afstudeeronderzoek studenten
30 Mar 2014, 11:00
foto
Eerste afstudeerpresentatie op het ministerie van Openbare Werken. (Foto: OW)


Het ministerie Openbare Werken (OW) en de Anton de Kom Universiteit van Suriname zijn een samenwerking aangegaan. Dit houdt in dat studenten die afstuderen hun presentatie houden op het departement. OW wil kennis nemen van de onderzoeksgegevens van de studenten en nagaan hoe de oplossingen gebruikt kunnen worden.

Henk Wip, hoofd van de afdeling Verkeer van OW zegt dat er veel tijd en energie gestoken wordt in onderzoekingen, echter wordt er weinig mee gedaan. Afgesproken is dat elke laatste donderdag van de maand een afstudeerpresentatie wordt gehouden op het ministerie. Daarbij worden alle relevante instanties uitgenodigd, zoals de politie, consultants en aannemers, zegt OW in een persbericht.

“We proberen een vrij grote groep te bereiken, omdat het allemaal partners zijn die een bijdrage leveren aan de infrastructuur en met name de verkeersveiligheid”, deelt Wip mee. De bedoeling is dat OW met behulp van de universiteit kan komen tot een aantal onderzoeksgegevens dat kan leiden tot oplossingen voor diverse verkeerssituaties. De eerste afstudeerpresentatie ging over een voorstel voor de oplossing van het fileprobleem bij de Wijdenboschbrug, waarbij het verkeer enorm stagneert nabij de rotonde aan de Van ’t Hogerhuystraat. Er zijn oplossingsmodellen aangedragen. OW zal nagaan op welke wijze ingespeeld kan worden op de bevindingen.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May