Zondag een Surinaamse classico
28 Mar 2014, 04:00
foto


Nog net bekomen van de Spaanse classico op de televisie tussen Barcelona en Real Madrid, of in Suriname kunnen echte voetballiefhebbers hun hart zondag aanstaande 30 maart ophalen in het André Kamperveen stadion, wanneer Transvaal en Leo Victor het tegen elkaar zullen opnemen in het kader van de lopende SVB-competitie.

Ro Kolf en Stan Akum hebben het op de televisie ook beaamd, dat de tijd terug moet, waarbij traditionele voetbalclubs fans trekken naar het stadion. In de jaren 70 behoorde een voetbal-zondagmiddag tot het vaste ritueel van zowel jong en oud, in een tijd zonder internet, I-pad, Ipod, blackberry of I-phone. Het was een stukje tijdverdrijf, amusement, sport en recreatie. En we genoten er met volle teugen van.

Het nieuwe management van de SV Transvaal heeft het op zich genomen om het publiek weer te “trekken” naar het stadion. Er wordt gewerkt aan de mentaliteit van de spelers, aan de interne versterking van de club, en alle andere randvoorwaarden die noodzakelijk zijn om topvoetbal te leveren. Voor de rest van het seizoen 2014 hanteert het nieuwe bestuur de slogan ‘tek’ yu ai luku’ om aan te geven dat Transvaal veel plannen heeft.

Zondagmiddag moet een klassieke voetbalmiddag worden waarbij twee rivalen, die aan elkaar gewaagd zijn, het tegen elkaar zullen opnemen. Leo Victor staat riant aan de top van de ranglijst, terwijl Transvaal bezig is zich te ontdoen van de middenmoot positie. De ploeg is goed op dreef en zowel trainer Wensly Bundel als de spelers geloven er in dat de overwinning zondag haalbaar is. Het Transvaal-management heeft billboards van het team geplaatst op strategische kruispunten in Paramaribo-noord, terwijl radiospotjes vanaf nu de sfeer moeten brengen tot zondag. Er zal een D.J. zijn in het stadion om de zaak luister bij te zetten. De wedstrijd begint om 18:00 uur.


Mark Karg
pdf-icon.gif SV_Transvaal_2014.jpg                
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May