Inter Moengotapoe wint ook tweede wedstrijd
07 Aug 2010, 05:30
Inter Moengotapoe heeft ook de tweede wedstrijd in het Insel Air Cup 2010 toernooi gewonnen. Ook tegen Centro Barber had de Surinaamse landskampioen genoeg aan een doelpunt; 1-0. De wedstrijd werd vrijdagavond gespeeld op Curaçao.

De Curaçaoënaren hadden iets goed te maken tegen Inter Moengotapoe. Het was Inter vorig seizoen immers gelukt Centro Barber in Concacaf-verband uit te schakelen.

Inter Moengotapoe startte met de volgende elf spelers: Brian Damba, Steven Dima, Fabian Jeroe, Jimmy Patrick, de aanvoerder, Kareem Kwasi, Naldo Kwasi, Ricardo Misiedjan, Gregory Poki, Jermain van Dijk' Ives Vlijter en Sirano Amoeferie. De wedstrijd begon heel agressief aan beide kanten. Het was duidelijk dat niemand wilde verliezen.

Arbiter Roman Bussem van Curaçao had vooral in de eerste helft de grootste moeite met de wedstrijd. Hij floot maar af en toe en soms zelfs helemaal niet voor stevige overtredingen, dit tot ergernis van de spelers van Inter. De ruststand in deze ontmoeting was 0-0. Na de hervatting bracht trainer Hesron Jeroe een paar nieuwe soelers in de ploeg: Marion Bron, Jerrel Adensiba, Eugene Panta, Linga Morris, Nathan Misiedjan.

De ploeg van Centro Barber bracht alles in stelling om het Inter ook in de tweede helft moeilijk te maken. Dit kwam hen in de 25 ste minuut duur te staan. Ives Vlijter werd na een goed opgezette aanval in het strafschopgebied neergelegd. Arbiter Bussem had geen andere keus dan voor een penalty te fluiten. Aanvoerder Jimmy Patrick maakte geen fout en schoot keihard in: 1-0. Edgard Cassiani van Centro Barber die de overtreding beging, kreeg zijn tweede gele kaart en mocht alvast de kleedkamer opzoeken.

Hoewel Barber met tien man verder moest, kreeg de Antilliaanse ploeg in 35ste minuut ook een penalty. Tot ieders verbazing schoot Luis Cassiani de bal naast het doel. Barber kreeg ook daarna nog enkele goede kansen, maar Inter wist het doel schoon te houden.

In de andere wedstrijd op vrijdag won Tivoli Gardens van Brittania. De Jamaicaanse ploeg, die woensdag de eerste partij van Inter Moengotapoe verloor, kwam ditmaal beter voor de dag tegen de kampioen van Aruba. Brittania kwam vrij vroeg in de ontmoeting nog wel op voorsprong maar vijf minuten voor rust wist Tivoli de stand in evenwicht te brengen: 1-1. Dat was ook de ruststand. Na de rust was alles wat de klok sloeg Tivoli, aangevuurd door de Jamaicanen op de tribune. Het werd uiteindelijk 4-1 voor Tivoli Gardens. De eerste overwinning in het toernooi en voor Brittania de tweede nederlaag. De arbiter bij deze wedstrijd was Alvaro de Avila.

Hoewel Inter Moengotapoe beide wedstrijden heeft gewonnen, staat de Surinaamse landskampioen op de tweede plaats. Dat komt door het systeem dat door de organisatie van het toernooi wordt gehanteerd. Behalve de drie punten bij een gewonnen wedstrijd, krijgen de ploegen ook nog 1 punt voor elk gescoorde doelpunt. Volgens deze telling behaalde Centro Barber naast drie wedstrijdpunten nog zes punten voor de gescoorde goals in de eerste wedstrijd tegen Brittania. Dit betekent in totaal 9 punten, terwijl Inter Moengotapoe met zes wedstrijdpunten plus twee doelpunten op 8 punten staat. Tivoli Gardens heeft drie punten en vier doelpunten. Dit is een stand van zeven punten. De organisatie zegt dit systeem te hanteren, wat niet nieuw is, om het scoren te bevorderen.

Het programma voor de laatste speeldag op zondag 8 augustus:
16.00 Inter Moengotapoe-Brittania
18.00 Tivoli-Centro Barber.
De wedstrijd van Inter wordt eerder gespeeld omdat de ploeg direct na de wedstrijd terugvliegt naar Suriname. Aanvankelijk was overeengekomen dat de ploeg woensdag zou terugkeren, maar om de kosten te verminderen, heeft de organisatie voorgesteld drie dagen eerder te vertrekken.