Buurtbewoners Latour blijven illegaal vuil storten
18 Mar 2014, 17:00
foto
Illegale vuilstortplaats op Latour. (Foto: ASP)


Buurtbewoners van het ressort Latour blijven hardnekkig illegale vuilstortplaatsen creëren, hoewel de vuilophaaldienst van Openbare Werken (OW) al enkele keren voorlichting heeft gegeven hierover. De mensen storen zich niet aan waarschuwingen van OW. Twee keer per week wordt in Latour vuil opgehaald, toch wordt dagelijks troep aangetroffen op plaatsen waar dat niet mag, zegt Claudia Maatsen van de vuilophaaldienst.

"Wij hebben zo vaak met de mensen gesproken, maar het lijkt alsof het tegen dovemansoren is gezegd". Vlak op de hoek van de Highway en de Latourweg is er een vaste illegale vuilstortplaats ontstaan. "De hele buurt heeft last van ratten. We hebben zo vaak opgeruimd hier en halen de meest ergste dingen op. Van huisvuil tot grofvuil, maar als je de volgende dag hier weer langsrijdt, zie je hetzelfde probleem", zegt Maatsen.

De medewerkers van vuilophaaldienst ergeren zich aan het gedrag van de bewoners en vinden dat er een mindshift moet komen. Maatsen wijst er op dat deze ontwikkeling gevaarlijk kan zijn voor de gezondheid van de bewoners die in deze buurt wonen. Samen met de districtscommissaris van Paramaribo Zuidwest, Mike Nerkust, worden er mogelijkheden bekeken de bewoners te dwingen zich te houden aan regels. Mogelijke sancties zijn niet uitgesloten, waarschuwt ze.

ASP
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May