Oppositieleden bekritiseren uitlatingen minister Belfort
17 Mar 2014, 14:00
foto


Nieuw Front parlementariërs willen openheid van zaken van president Desi Bouterse over beschuldigingen die minister Edward Belfort (Justitie en Politie) zou hebben geuit aan het adres van de rechterlijke macht. Volgens de assembleeleden Radjkoemar Randjietsingh, Guno Castelen, Winston Jessurun en Mahinder Rathipal heeft de bewindsman de rechters publiekelijk in een kwaad daglicht gesteld.


De volksvertegenwoordigers stellen in een brief aan Bouterse dat Belfort "erg slordig en erg onzorgvuldig in zijn beschuldigingen zou zijn geweest". De minister heeft zijn beschuldigingen niet onderbouwd met feiten en daarom worden deze bestempeld als 'stemmingmakerij'. Door deze wijze van handelen van de minister, wordt het slechte imago, dat Suriname heeft als rechtsstaat, als gevolg misbruik van bevoegdheden door staatsorganen, vertrapping van wet en recht, miskenning van De Nationale Assemblee, etc, verder verslechterd", menen de oppositieleden.

De president wordt in de brief op gewezen dat Belfort door zijn handelen op verwerpelijke wijze komt aan het gezag van de rechterlijke macht. Deze handelingen kunnen volgens de assembleeleden niet worden getolereerd in een geciviliseerde samenleving. Aan de president wordt gevraagd of de wijze waarop de minister heeft gehandeld via de media, zijn goedkeuring draagt. De president moet 'per ommegaand openheid geven van de zaken, onderbouwd met feiten", vragen de assembleeleden.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May