Brandweer voorkomt vlammenzee
16 Mar 2014, 23:00
foto
De brandweer krijgt de Pitbull tot bedaren (foto boven) en een de afgebrande strijkplank (foto onder).


De Centrale Meldkamer kreeg zondagavond omstreeks 19:35 een brandmelding binnen van een woonhuis aan de Harmoniumstraat 33, gelegen in het ressort Kwatta. Een naastgelegen buurman nam rook waar die zich ontwikkelde vanuit de woning. De bewoners bleken niet thuis te zijn.

De brandweer die gelijk werd ingeschakeld, arriveerde snel op het brandadres met twee bluswagens, een hulpverleningsvoertuig en een water tankwagen. Hoewel er geen vlammen waren waar te nemen, was de geur van rook in de omgeving duidelijk merkbaar. Echter werd het aanvangen van mogelijke bluswerkzaamheden bemoeilijkt door de waakse Pitbull die de wacht hield op het erf. Volgens buurtbewoners moesten er nog twee op het erf rondlopen.

Na tactvol optreden van het getrainde brandweerpersoneel, kon het dier tot bedaren worden gebracht. Hierna werd het hangslot van de garage opengeknipt en konden na het lichten van de shutters enkele brandweermannen zich toegang tot de woning verschaffen. Intussen was de stroomtoevoer naar de woning vanuit de hoofdzekering uitgeschakeld. Na kort speurwerk werd de bron van de rookontwikkeling ontdekt en uit de woning gehaald: een strijkplank inclusief strijkijzer, die inmiddels helemaal in vlammen waren opgegaan. Het vermoeden bestaat dat deze is vergeten voor het vertrek uit de woning, met alle (mogelijke) gevolgen. Met dit optreden heeft de brandweer haar taak weer eens volbracht en zijn een woonhuis met inboedel en een Toyota Allion in de garage, volledig bespaard gebleven.

Tekst en foto's: George Cheng Jr. - Bombelman.com/press
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May